Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Vranov nad Dyjí
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2  3 |   Další >>
 
 
Zámek Valeč, okres Karlovy Vary
 
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Sokolov, okres Sokolov
 Poprvé je zámek připomínán v roce 1279 jako država rodu Nothaftů, v roce 1435 ho získal rod Šliků, který ho v roce 1480 přestavěl na goticko-renesanční hrádek. Muzeum je specializované na hornictví a návazné výroby. Tyto obory doplňuje historie a příroda regionu, etnografie, moderní dějiny, apod.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Klášter Teplá, okres Karlovy Vary
 Na řece Teplé, v Tepelské vrchovině na západě Čech leží nedaleko Mariánských Lázní město a klášter Teplá. Již na začátku 12. století bylo na tomto místě pravděpodobně slovanské hradiště a od roku 1385 byla osadě Teplá přidělena městská práva.
Teplá je ale proslulá především premonstrátským klášterem, který zde v roce 1193 založil český šlechtic Hroznata, aby do něj vzápětí povolal premonstrátské řeholníky z pražského Strahova.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Přírodní rezervace SOOS, okres Cheb
 Leží 6 km severovýchodně od Frant. Lázní. Rezervace byla vyhlášena r. 1964 na ploše 221 ha, přístupná je jen část a to 1,2 km dlouhou podlážkovou naučnou stezkou s popisy a vysvětlivkami. Jedná se o rozlehlé rašeliniště a slatiniště, kde vyvěrá velké množství minerálních pramenů a čistý oxid ohličitý v tzv. mofetách - bahenních sopkách. Naučná stezka vede po dně vyschlého jezera, které mělo slanou (minerální) vodu. Dnes zde najdeme evropskou rari ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad a zámek Hartenberg, okres Sokolov
 Hrad Hartenberg, později zámek Hřebeny, v současnosti zřícenina (po úmyslném požáru v roce 1985), byl založen pravděpodobně před rokem 1200 (1196). Za Auerspergů se stal rovněž místem, které rád navštěvoval J.W.Goethe, který zde mimo jiné slavil při indických ohních své 72. narozeniny, psal zde jeden z klenotů světové poezie (Elegie), nebo zde trávil své vůbec poslední dny na území Čech v září roku 1823, kdy se po rozloučení s Ulrikou von Levetzow, rozloučil navždy i s územím Čech. Dramatické osudy se prolínaly celou historií Hartenbergu, včetně dobývání, pustošení, zemětřesení, požárů a které pokračovaly i v novodobé historii po roce 1945, kdy byl po odsunu poslední majitelky panství hraběnky Františky Kopalové postupně zámek rozkraden, zdevastován a nakonec úmyslně podpálen.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2  3 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz