Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
České Budějovice
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2 3 4 5 6 7 |   Další >>
 
 
Hrad Rabí, okres Klatovy
 Největší hradní zřícenina v Česku. Patří mezi objekty s bohatou architektonickou minulostí, neboť prodělal řadu přestaveb a rozšiřování. Nejstarší částí hradu je mohutná hranolová věž s úzkým parkánem a zevním ohrazením. Hradby patří na svoji dobu k nejvyspělejším obranným systémům ve střední Evropě. V roce 1420 byl hrad dobyt Janem Žižkou a v roce 1421, při dalším obléhání, zde husitský hejtman přišel při o své druhé oko. V hradním sále je umístěna expozice středověkých kachlů a kamen, v dalších prostorách archeologické nálezy z období pozdní gotiky.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Švihov, okres Klatovy
 Původně tvrz, přestavěná v r. 1480 na hrad, jehož součástí bylo i velmi kvalitní opevnění. Dalšími majiteli byli Černíni z Chudenic, kteří jej drželi až do roku 1918, a poté i v letech 1930 - 1945. Z expozice např.: Červená bašta, Vstupní síň Severního paláce s podobiznou stavitele hradu Půty Švihovského, Fraucimor, kaple se vzácným nástěnným renesančním obrazem, Taneční sál, Hodovní síň, Zbrojnice, sklepy pod Severním palácem, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Kašperk, okres Klatovy
 Gotický hrad založený v roce 1356 Karlem IV. sloužil především k zabezpečení zemské hranice, ochraně nedalekých zlatých dolů, Zlaté stezky vedoucí z Bavorska do Čech. Kašperk byl sice hradem královským, ale v držení jej drželi tzv. zástavní držitelé. Hrad nebyl nikdy dobyt. Od 2. poloviny 16. století Kašperk značně chátral až jej jako zpustlý v roce 1617 od krále Matyáše odkoupilo město Kašperské Hory. Z expozice např.: Dějiny a stavební vývoj hradu, sochařství a malířství doby Karla IV. a Václava IV., těžba zlata v oblasti Kašperských Hor a archeologické nálezy z Kašperku a okolí.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad a zámek Horšovský Týn, okres Domažlice
 Původně raně gotický hrad kastelového typu, přestavěný Lobkoviczi roku 1550 na renesanční zámek. Od roku 1623 až do roku 1945 ve vlastnictví roku Trauttmansdorffů. Z expozice např.: prohlídka obnoveného biskupského paláce, raně gotické biskupské kaple, ukázka bydlení šlechty , významná portrétní galerie českých panovníků, zámecká kuchyně, budova purkrabského paláce. Po renesanční přestavbě v 16. století nebyl již později přestavován.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Klášter Plasy, okres Plzeň - sever
 Kořeny kláštera sahají do roku 1144, kdy tehdejší kníže, pozdější král Vladislav I., vydal zakládající listinu pro klášter. Z původní středověké dispozice se dochovaly pouze fragmenty, jelikož celý klášter byl vypálen husity v roce 1421. Současnou monumentální podobu získal areál barokní přestavbou v letech 1661 až 1739, na které se podíleli především stavitelé J. B. Mathey (prelatura, sýpka) a J. B. Santini (konvent). V roce 1785 byl výnosem císaře Josefa II. klášter zrušen a přešel do správy „Náboženského fondu“. Poslední stavební úpravy byly realizovány v 19. století tehdejším kancléřem K.W.L.P. Metternichem, který celé panství zakoupil v roce 1824. Od roku 1945 spravuje významnou část bývalých klášterních budov stát.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2 3 4 5 6 7 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz