Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Praha - ostatní, chrám sv. Mikuláše
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5  6  7 8 |   Další >>
 
 
Zámek Valašské Meziříčí, okres Vsetín
 Zámek Kinských byl postaven počátkem 19. století na místě původní dřevěné správní budoby. Dnešní empírovou podobu získal v roce 1854. V roce 1913 se novým majitelem stal představitel hraběcí rodiny Seilernů dr. Ladislav Seilern - Aspang, který prodal v roce 1943 celý objekt i s parkem městu. Od roku 1948 zde má trvalé sídlo vlastivědné muzeum. Z expozice např.: Valašské Meziříčí v zrcadle dějin, Sklo a gobelíny, výstavy z depozitářů, aj. V roce 1924 zde na zámku pobýval prezident T. G. Masaryk.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Vizovice, okres Zlín
 Barokní zámek z 2. poloviny 18. století, jeden z nejvýznamnějších projevů francouzsky orientované tvorby architekta F. A. Grimma. Trojkřídlá dvoupatrová budova s pravoúhlým čestným dvorem je postavena na místě bývalého cisterciáckého kláštera a renesančního zámku Smilheimu. K zámecké budově přiléhá anglický a francouzský park se sochařskou výzdobou Ondřeje Schweigla, autora výzdoby interiérů zámecké kaple. Bohaté zámecké interiéry jsou zařízeny ve stylu baroka, rokoka, empíru i biedermeieru, s množstvím porcelánu a řadou jiných hodnotných předmětů. součástí interiérů je také rozsáhlá obrazová sbírka se vzácným souborem děl nizozemského malířství.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Areál Pusteven, Prostřední Bečva, okres Vsetín
 Seskupení dřevěných budov z let 1891 - 98 navržených architektem Dušanem Jurkovičem v duchu valašské a slovenské lidové architektury (Libušin se starou Pustevnou, Maměnka a zvonička). Jde o nejlépe dochovaný autorův soubor staveb z raného období.

 
Slovanské hradiště sv. Klimenta, Osvětimany, okres Uherské Hradiště
 Hradiště, označované jako hradiště sv. Klimenta, patrně z 9. století. Na akropoli odkryty základy středověkého kostela, z doby, kdy místo bylo augustiniánským proboštstvím.

 
Soubor pozůstatků velkomoravské sídelní aglomerace Staré Město - Uherské Hradiště - Modrá, Staré Město u Uherského Hradiště, okres Uherské Hradiště
 Opevněné středisko z období Velkomoravské říše, tvoří několik osad chráněných vodou a opevněním na ploše cca 250 ha. Poloha Na valách, Špitálky - základy zděného kostela z poloviny 9. století s rozsáhlým pohřebištěm. Lokalita Sady - základy chrámu s přistavěnou hrobovou komorou a pohřebištěm. Lokalita Modrá u Velehradu - odkryty základy kostela z 1. poloviny 9. století.

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5  6  7 8 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz