Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Nelahozeves
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 
Památník Terezín, okres Litoměřice
 Barokní vojenská pevnost jako součást mohutného komplexu opevnění, pojmenovaná na počest císařovny Marie Terezie. Téměř od začátku existence používána jako věznice, nechvalně proslulá zejména jako věznice pražského gestapa od r. 1940. V r. 1947 zřízen Památník Terezín. Z expozice např.: Malá pevnost, Muzeum ghetta, Magdeburská kasárna s expozicí Hudba, výtvarné umění, literární tvorba a divadlo v terezínském ghettu, rekonstrukce vězeňské ubikace z doby ghetta, krematorium, promítání filmů, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Duchcov, okres Teplice
 Původně tvrz, později renesanční stavba rozšířená barokně kolem r. 1700, kdy byl se zámkem spojen kostel. Na zámku se nacházejí plastiky M. B. Brauna, ve velkém sále nástropní malby V. V. Reinera. Roku 1835 se zde sešli rakouský císař, ruský car a pruský král. Z expozice např.: muzeum G. Casanovy, biliárový pokoj, Valdštejnská rodová galerie, Pavilon s Reinerovou freskou, aj. Giacomo Casanova prožil na zámku jako valdštejnský knihovník posledních 13. let svého života, napsal zde své paměti a i zemřel. Také zde pobýval Fridrich Schiller a Ludwig van Beethoven.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Střekov, Ústí nad Labem, okres Ústí nad Labem
 Hrad se nachází na devadesát metrů vysokém skalním ostrohu nad hladinou Labe. První zmínka je z roku 1319 z doby krále Jana Lucemburského. Na hradě se vystřídala celá řada majitelů. Posledním vlastníkem je pan Martin Lobkowicz, který se se svým synem Williamem správě hradu věnuje. Z expozice např.: Vinařství na hradě Střekově, Stavebně historický vývoj hradu, Romantismus, Hudební skladatel Richard Wagner, vyhlídka na vrch Vrkoč s vodopádem a dálkové pohledy na „Portu Bohemicu“ a Krušné Hory, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Chrám sv. Mikuláše , Louny, okres Louny
 Při požáru města v 1517 zůstala z původního kostela pouze věž, k ní bylo v letech 1520 - 38 přistavěno síňové trojlodí (huť B. Rieda). Průčelí s bohatě profilovanými okny a portály ukončuje střecha o třech štíhlých stanech, typická pro období pozdní gotiky. Kostel byl upravován koncem 19. století (J. Mocker, K. Stilbert). ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Hazmburk (Klapý), okres Litoměřice
 Mohutný kamenný hrad jehož zbylé části dodnes nacházíme na kopci nad vesnicí Klapý, byl vybudován pravděpodobně v průběhu 14. století a jeho základ tvořil již dříve zde postavený malý kamenný hrad (spíše jen tvrz), zvaný Klepy, který koncem 13. století nechali postavit páni z Lichtemburka. Historicky doložené údaje o existenci hradu pocházejí však až z první poloviny 14. století. Hazmburk - významná dominanta Českého středohoří nabízí neopakovatelný pohled z vyhlídky v Bílé věži do blízkého i dalekého okolí.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz