Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Chomutov
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2  3  4 5 6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 
Hrad Hněvín (Landeswarte), Most, okres Most
 Původně královský hrad, založený v 1. polovině 13. století Václavem I. na křižovatce obchodních cest a chránící vstup do Krušných hor. Roku 1421 byl obléhán husity, od roku 1595 je v majetku města a v letech 1651-1653 byl na rozkaz císaře pobořen. Na přelomu 19. a 20. století byl opraven a byla v něm zřízena restaurace a z věže rozhledna.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Benešov nad Ploučnicí, okres Děčín
 Benešovský dvojzámek náleží k nejpozoruhodnějším příkladům renesanční zámecké architektury u nás. Oba původně jednotné zámecké komplexy (tzv. horní a dolní zámek) byly zbudovány příslušníky míšeňského protestantského rodu pánů ze Salhausenu v průběhu 16. století.S nimi je spojován největší rozkvět Benešova, který se na celé století stal panskou rezidencí a střediskem nebývalé stavební aktivity. Už tehdy byl původně jednotný majetek rozdělen a ani ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Ploskovice, okres Litoměřice
 První písemné zprávy o známosti Ploskovic pocházejí z 11. století. Současný zámek ve stylu vrcholného baroka byl postaven v letech 1720-30. Od roku 1849 se stává letním sídlem odstoupivšího rakouského císaře Ferdinanda I. Habsburského, nebo-li posledního českého korunovaného krále Ferdinanda V. Dobrotivého. Z expozice např.: dobová interierová instalace poloviny 19. století navozuje atmosféru letních pobytů penzionovaného císařského páru. Soubory obrazů, porcelánu a skla jsou doplněny nádhernými romantickými nástropními malbami českého malíře Josefa Navrátila a sochařskou výzdobou českého sochaře Václava Levého. V suterenu objektu se nacházejí umělé vodní barokní jeskyně grotty.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Helfenburk u Úštěku, okres Litoměřice
 Hrádek u Úštěku - to je české označení stavby, ze které se dochovaly pouze zbytky nedovolující ani přesně určit původní podobu hradu. Přesto je toto místo pro svůj tajemný ráz a romantické kouzlo oblíbeným turistickým cílem. Přitažlivosti dodává také bohatá historie, která je zvláště v počátcích hradu opředena rouškou tajemství. Návštěvníky láká rovněž poloha hradu, který se nachází v malebném údolí obklopeném lesy.
Poodhalíme-li roušku, zjis ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Kostel Nanebevzetí Panny Marie a městská věž, Chomutov, okres Chomutov
 Kostel stojí na místě nejstarších sakrálních staveb na území města. Kolem městského kostela byl hřbitov, který byl zrušen po skončení husitských válek a přeložen za městské hradby. Kostel je původně gotický přestavěn v roce 1516 do dnešní podoby.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2  3  4 5 6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz