Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Krakovec, celkový pohled na hrad
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 
Kostel sv. Kateřiny , okres Chomutov
 Nejcennější stavební památka v Chomutově byla postaven jako klášterní kostel komendy Řádu německých rytířů po roce 1252 na místě staršího kostela a je jednou z nejstarších raně gotických staveb v Evropě. V gotice byla několikrát přestavována. V současnosti je zachována křížová loď z poloviny 13. století, s románskými prvky a orientálními motivy. Dále se v původní podobě zachovalo presbyterium, pocházející z konce 13. století, se svorníky a patkami klenebních žeber. Hlavní loď a věž kostela byly pohlceny přestavbou komendy na renesanční zámek, který dnes slouží jako radnice.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Leština, okres Ústí nad Labem
 Zbytky hradu 10 km východně od Ústí na Labem založeného v polovině 14. století a v roce 1437 již nezmiňován. Val, který chránil předhradí a příkop, který chránil vlastní hrad a patrné místo, na kterém stávala věž.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Skanzen Zubrnice, okres Ústí nad Labem
 Muzeum lidové architektury v Zubrnicích vznikalo jako poslední skanzen v republice od poloviny sedmdesátých let. Základním impulzem byla záchrana zubrnického kostela sv. Maří Magdaleny. Z iniciativy muzea a několika pracovníků tehdejšího Krajského střediska státní památkové péče se podařilo odvrátit plánovanou demolici a prosadit využití kostela pro muzeum. Souběžně s tím se podařilo získat do správy muzea i velkou roubenou zemědělskou usedlost ve středu obce. K stávajícím dochovaným objektům byly postupně přenášeny drobnější hospodářské stavby, které již nebylo možno zachránit na původním místě. Z expozice např.: Zemědělská usedlost čp. 61, expozice lidového malovaného nábytku a stavebního vývoje obce včetně dokumentace opravovaných a přenášených staveb, kůlna na vozy, hrázděná stodola, roubený špýchar, sušárna na ovoce, kostel sv. Maří Magdalény, vesnický obchod, škola, mlýn, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Velké Březno, okres Ústí nad Labem
 Malý venkovský zámeček postavený v polovině 19. století pro bývalého nejvyššího purkrabího Českého království hraběte Karla Chotka, který zde, po svém plodném životě, strávil svoje poslední roky. V zámku potom žily další tři generace šlechtického rodu Chotků. Zámek leží na úbočí jednoho z malebných kopců Českého středohoří, na pravém břehu Labe a je obklopen ve svahu položeným anglickým parkem. Interiéry zámku zařízené dobovým mobiliářem popisují život na vesnickém šlechtickém sídle v polovině 19. století. Celoroční výstava Labské údolí očima malířů 19. století a Labské údolí v okolí Velkého Března na nejstarších fotografiích.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Budyně nad Ohří, okres Litoměřice
 Původně gotický vodní hrad, renesančně a romanticky upravován. ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz