Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Rabí
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 11 12 |   Další >>
 
 
Bechyňská brána s hradní věží Kotnov, Tábor, okres Tábor
 Poslední dovhovaná městská brána a věž Kotnov - pozůstatek gotického hradu založeného Přemyslem Otakarem II. Za husitů propojen s městem společným opevněním. Hrad po mnoha úpravách úplně zanikl v 60. letech 19. století přestavbou na pivovar.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Kamenný most, Písek, okres Písek
 Nejstarší dochovaný kamenný most v Čechách byl postaven po založení města ve 2. polovině 13. století a jeho důležitost potvrzuje fakt, že v době vzniku existoval pouze pražský Juditin most. Most je 111 metrů dlouhý, má 7 oblouků a na každém břehu řeky měl brány s mostními věžemi. Na mostě stojí tři barokní sochy, postavené v 2. polovině 18. století, které však pochází od různých autorů (Sousoší kalvarie, Ukřižovaný a sousoší Jana Nepomuckého s městským znakem).
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Děkanský kostel Narození Panny Marie, Písek, okres Písek
 Stavba byla zahájena po založení města a dokončena v roce 1270. Raně gotické jádro bylo později přestavěno pozdně goticky mistrem Mikulášem, po požáru v roce 1555 renesančně a v roce 1886 bylo regotizováno J. Mockerem. V roce 1479 byla ke kostelu postavena 74 metrů vysoká věž.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Českobudějovická radnice, České Budějovice, okres České Budějovice
 Původně renesanční radnice z roku 1555 byla v letech 1727-30 barokně přestavěna podle návrhu A. E. Martinelliho. Nyní je budova dvoupatrová se třemi věžemi a je ozdobena sochami od Josefa Dietricha (alegorické sochy občanských ctností - Spravedlnosti, Statečnosti, Moudrosti a Opatrnosti). V obřadní síni stojí za pozornost freska Šalamounova soudu z roku 1730 od J. A. Schopfea. Objekt je součástí Městské rezervace České Budějovice.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Kozí Hrádek, okres Tábor
 Archeologická lokalita hradu s obnovenými základy byla místem pobytu a kázání Mistra Jana Husa v letech 1412 - 1414. J. Hus na hradě a v okolí kázal a pracoval tu i literárně. Zakladateli Kozího hrádku byli asi páni z Hradce. Poprvé uváděn roku 1377 jako majetek Vlčka z Kozího. Od roku 1406 v majetku Viléma z Újezda a Poděhus, jeho synové Ctibor a Jan z Kozího jsou posledními historicky známými držiteli hradu. V 2. polovině 15. století Kozí hráde ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 11 12 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz