Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Helfštýn
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 |   Další >>
 
 
Městské muzeum Veselí nad Lužnicí, okres Tábor
 

 
Muzeum Vimperk, okres Prachatice
 

 
Městská galerie Vodňany, okres Strakonice
 Na samém počátku vzniku vodňanské galerie byl velkorysý dar dr. Blahomíra Žahoura rodnému městu, Vodňanům. Který v roce 1966 navštívil městské muzeum ve Vodňanech a snad tato návštěva urychlila jeho rozhodnutí , že daruje všechen svůj majetek - výsledek celoživotní práce jeho již zesnulé ženy Anny Žahourové i jeho vlastní, rodnému městu k vytvoření městské galerie. Daroval nově vznikající galerii kolekci 150 obrazů převážně českých malířů 19. a 20. století. V této kolekci lze nalézt, mezi jinými, díla Oldřicha Blažíčka, Václava Brožíka, Oty Bubeníčka, Jana Dědiny, Františka Elhenického, Antonína Hudečka, Aloise Kalvody, Františka Kavana, Jana Kojana, Otakara Lebedy, Gustava Macouna, Aloise Moravce, Jaroslava Panušky, Vojtěcha Sedláčka, Václava Špály, Joži Úprky, Františka Ženíška. Fond galerie byl doplněn o 44 kreseb Mikoláše Alše, které vznikly v letech 1895 - 1902 pro výzdobu zdejšího děkanského kostela a školy v Protivíně. Ve dvou místnostech byly instalovány pamětní síně spisovatelů Františka Heritese a Julia Zeyera. Obrazová galerie byla vodňanské veřejnosti poprvé zpřístupněna o vánocích roku 1967. V dubnu roku 1968 část radnice vyhořela a nově rekonstruovaná galerie byla otevřena 8. června 1969. Od roku 1973 má městská galerie pravidelnou výstavní činnost zaměřenou především na prezentaci díla českých a regionálních výtvarných umělců. Nákupy do sbírkového fondu jsou financovány z Nadace manželů JUDr. Zdeňka a Julie Novákových založené v roce 1992.

 
Městské muzeum Vodňany, okres Strakonice
 První muzejní sbírky byly poprvé soustředěny při příležitosti konání národopisné výstavy v únoru roku 1895. Hlavními dárci převážně národopisných předmětů byli spisovatelé Fr. Herites, Otakar Mokrý a Julius Zeyer. První veřejná instalace sbírek se konala až o 10 let později ve dvou sálech radnice. Prvním muzejním kustodem byl jmenován učitel Haštal Mostecký. Ten měl největší zásluhu o rozvoj městského muzea v předválečné době. Po druhé světové válce se hledal vhodný prostor pro zbudování stálé expozice. Jako nejvhodnější byla vybrána budova bývalé židovské synagogy, která byla stavebně upravena a od roku 1958 se zde městské muzeum nachází dodnes.

 
Městské muzeum Volary, okres Prachatice
 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 |   Další >>
 
 

Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz