Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Duchcov
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 
Skanzen Strážnice, okres Hodonín
 Na počátku 20. století se objevují snahy o vybudování národopisného muzea v přírodě na jihovýchodní Moravě. Teprve v roce 1973 se začíná s výstavbou muzea ve Strážnici. Koncepce vychází z představy jejích iniciátorů o ukázce lidového stavitelství jednotlivých oblastí Slovácka, a proto je skanzen rozčleněn do areálů představujících tyto regiony. Od roku 1981 jsou veřejnosti zpřístupněny areály Moravských Kopanic, Luhačovického Zálesí, Horňácka, technických vodních staveb, vinohradnický areál a areál lučního hospodářství.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámeček Hodonín, okres Hodonín
 Zámeček byl postaven na místě bratrské modlitebny někdy kolem roku 1642 tehdejším majitelem hodonínského panství hrabětem Jindřichem Burianem Žampachem ze Žampachu a Potnštejna. Původní podoba tehdy přízemní budovy se nedochovala, ale jisté je, že na dochované Hofferově perokresbě Hodonína z roku 1728 je již vyobrazená současná trojkřídlá dispozice jednopatrové budovy zámečku. Nyní se v objektu nachází expozice T. G. Masaryk a jeho rodný kraj. Tradiční výstavní formou v kombinaci s audiovizuální technikou mapuje životní osudy prvního prezidenta ČSR. Součástí expozice je i část přibližující město Hodonín a jeho stručnou historii.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Slavkov u Brna, okres Vyškov
 Od roku 1509 se na Slavkově uvádí Oldřich z Kounic, první příslušník rodu, jenž Slavkov držel po více než čtyři století. Po Oldřichově smrti roku 1519 získali Slavkov jeho synové Jan, Václav, Petr a Oldřich, kteří se o majetek podělili - Slavkov podrželi bratři Jan a Václav. Po Václavově smrti (1553) se stal majitelem Jan z Kounic. Když roku 1566 zemřel, ujali se po něm vlády Kryštof a Oldřich II. z Kounic.
 
Oldřichův syn, rovn ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Památník Mohyla míru, okres Brno - venkov
 Byl postaven na počest obětí Napoleonovy vítězné bitvy u Slavkova (2. 12. 1805) podle záměru kněze A. Slováka jako naplnění jeho myšlenky učinit z centra někdejšího bojiště pietní "místo světla", memento válek. Je dominantou i přirozeným středem chráněné památkové zóny Slavkovské bojiště. Expozice v muzejním objektu sousedícím s památníkem je věnována bitvě "tří císařů" a zahrnuje také krátký audiovizuální program. Na počátku roku 2001 prošel obj ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Jevišovice, okres Znojmo
 První zmínky o historii hradu v Jevišovicích pocházejí z 80. let 13. století, kdy jej naproti dnešního Starého zámku zbudoval Boček z Kunštátu. Na počátku 15. století vlastnil Jevišovice odpůrce císaře Zikmunda a vévody Albrechta Rakouského Hynek z Kunštátu zvaný Suchý čert. Od začátku 20. let 15. století byly Jevišovice jednou z bašt husitství na jihozápadní Moravě. Hrad byl ale dobyt a rozbořen. Nové hradní sídlo vyrostlo na protějším břehu řeky Jevišovky v místě dnešního Starého zámku někdy kolem poloviny 15. století. Z expozice např.: Historický vývoj Jevišovicka, Zpřístupněný depozitář lidového nábytku, Umění skalních maleb, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz